Συμβουλές για τα μάτια σου, Φακοί Επαφής

Πότε μπορείτε να κοιμάστε με τους Φακούς Επαφής

Πότε μπορείτε να κοιμάστε με Φακούς Επαφής

Είναι γνωστό ότι είναι καλύτερο να βγάζετε τους φακούς επαφής σας κατά την διάρκεια του ύπνου.

Έτσι προστατεύετε τον εαυτό σας από ένα επίπονο ξύπνημα αφού σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει 6.5 φορές μεγαλύτερος κίνδυνος φλεγμονής του κερατοειδούς σε άτομα που κοιμούνται ενώ φορούν ακατάλληλους φακούς επαφής.

Σχεδόν το 50% των χρηστών φακών επαφής παραδέχονται ότι έχουν αποκοιμηθεί φορώντας τους αλλά, σύμφωνα με ειδική έρευνα, μόνο ο ένας στους δέκα χρησιμοποιεί τους ειδικούς, μαλακούς φακούς που ενδείκνυνται για χρήση και κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρίσκονται τα μάτια σας πριν κοιμηθείτε μπορούν να τα επηρεάσουν με διαφορετικούς τρόπους. Αν δεν φορούσατε τους φακούς για πολλή ώρα τότε δεν θα σας ενοχλήσουν και πολύ. Αλλά αν τους φορούσατε ήδη όλη την ημέρα και ειδικά σε περιβάλλον με σκόνη, οι φακοί σας θα έχουν συγκεντρώσει μικροοργανισμούς και αλλεργιογόνα: ένα σύντομο αλλά και απότομο βήμα για επεφυκίτιδα.

Οι μολύνσεις αυτές όχι μόνο μπορεί να οδηγήσουν σε βλάβη των κερατοειδών χιτώνων, έντονο πόνο και φωτοευαισθησία, αλλά σε σοβαρές περιπτώσεις προκαλούν μη αναστρέψιμες βλάβες της όρασης.

Πότε μπορείτε να κοιμάστε με Φακούς Επαφής

Αν φοράτε φακούς απλής υδρογέλης, τα μάτια σας πιθανότατα θα είναι κόκκινα και θα καίνε όταν ξυπνήσετε και ίσως και να βλάψουν τον κερατοειδή. Οι φακοί επαφής σιλικόνης υδρογέλης είναι οι μόνοι κατάλληλοι για να κοιμάστε με αυτούς αφού επιτρέπουν περισσότερο οξυγόνο να περάσει στον κερατοειδή.

Εάν είστε από τα άτομα που τους αρέσει να βλέπουν  στην τηλεόραση ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα, ή να διαβάζουν το βιβλίο τους λίγο πριν κοιμηθούν ενώ βρίσκονται στο κρεβάτι, και μερικές φορές απλά παρασύρεστε και σας παίρνει ο ύπνος, οι φακοί σιλικόνης υδρογέλης είναι αυτό που σίγουρα θα θέλατε!

Στα Οπτικά Ελευθερίου μπορείτε να βρείτε Φακούς Επαφής Σιλικόνης Υδρογέλης κατάλληλους για χρήση όλο το 24ωρο και να συβουλευτείτε τον ειδικό Οπτομέτρη για την ιδανική χρήση τους.

Αφήστε μια απάντηση